“Een jarenlange passie die uitmondt in een schitterend familiebedrijf”


Historie

Gevoel voor goed en lekker eten heeft Mirjam al van jongs af aan meegekregen. Ze komt uit een familie met een culinaire achtergrond. Haar vader, Martin Willemsen, was tot 1981 chef-kok en eigenaar van de befaamde Korenbeurs in Tilburg. Hij behaalde in 1969 de hoogst bereikbare onderscheiding voor koks: de Zilveren Koksmuts. Daarnaast doet broer Hein Willemsen niet onder voor zijn vader. Hein is tevens meesterkok en ontving verschillende onderscheidingen.

Overigens interessant om te weten is, dat bekend kok Cas Spijkers ooit in de leer is geweest bij Martin Willemsen en onder andere van hem de fijne kneepjes van het vak meekreeg.

Samen met haar man William en hun voorliefde voor heerlijke kazen, runt Mirjam al ruim dertien jaar Fromagerie Guillaume. Voorheen heeft het ondernemende stel al zo’n 25 jaar verschillende kaasspeciaalzaken onder hun hoede gehad waaronder ook ’t Kaaswinkeltje’ in Oirschot dat in de wijde omgeving bekend stond om zijn kwaliteitskazen. Daarnaast zaten zij in één van de eerste vershof in Bladel en hadden ze een pracht van een zaak in Oisterwijk, ook wel het Brabantse ’Gooi’ genoemd.

Jong geleerd…
Na verschillende studies te hebben afgerond en ervaring te hebben opgedaan doormiddel van een Internationale stage, voegt ook zoon Bas zich bij het team en neemt de regio’s Breda, Rotterdam en Den Haag onder zijn hoede. Een uitermate fijne aanvulling aangezien Bas op zijn manier een hele nieuwe generatie aanspreekt. Zo zorgt Bas voor kaas in een modern jasje waarbij hij vaak zijn inspiratie haalt uit muziek of bijzondere gerechten. Bas heeft in het verleden verschillende zaken mee opgezet, waaronder ’Prins heerlijk’, de eerste kaas & delicatesse zaak waar mensen werkzaam zijn met een beperking. Voor de jongeren aldaar heeft hij een opleidingsplan geschreven en hen hiermee begeleidt. De opening werd destijds feestelijk verzorgt door Koning Willem Alexander. Bas is dus niet alleen op het gebied van kaas een mooie aanwinst, ook heeft hij affiniteit met mensen, is sociaal en weet dit samen te smelten tot een mooie formule.


Met hart en ziel…
Wie meer te weten komt over Fromagerie Guillaume en dus dit bijzondere trio, zal direct merken dat kaas de grootste passie is binnen dit gezin. Dat op zich, is niet opmerkelijk te noemen. Wel de enorme hartelust, liefde en interesse waarmee zij dit bedrijf groot hebben gebracht. Met hart en ziel werken zij aan, en met, de mooiste producten om klanten van de meest waardevolle informatie en kazen te voorzien.

Hart en ziel blijken ook verder te rijken dan de al bestaande kazen, want na jaren dromen werd Mirjams hartstocht vertaald in haar eigen kaas genaamd: ’Mirs Hart en Ziel’. Meer informatie is te lezen op de website van Mirs Hart en Ziel:
www.mirshartenziel.nl